Snelle Wildpluksalade met Verse Geitenkaas

Snelle Wildpluksalade met Verse Geitenkaas

Omschrijving

April is dé maand voor wildpluk. Zoek voor deze salade in je tuin of in een park of bos naar madeliefjes, brandnetel, eetbare viooltjes, paardebloemblad, daslook... Onzeker over wildplukken?

  • Zoek een rustig plekje op, weg van autoverkeer, en niet pal langs een hondenuitlaatplek
  • Verzeker je van wát je plukt - met een goeie gids in de hand of samen met iemand die vaker wildplukt.
  • Laat wat over voor anderen, en voor dieren. Wist je dat veel vlinders afhankelijk zijn van brandnetels, om eitjes op te leggen?
  • Meer wildpluktips en -info vind je op www.wildplukwijzer.nl

Eerlijk is eerlijk: makkelijker kan natuurlijk ook: al het verse voorjaarsgroen van onze télers is ook geschikt voor deze gemengde salade. Spinazie, Raapstelen, Rucola, Waterkers... lekker vitaminerijk voorjaarsgroen. Waar je maar zin in hebt!
 

Receptuur & koken: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Snijd het halve brood in blokjes. Dat mag ook best oud brood zijn - dan is het juist wat steviger om te snijden en verkruimelt het minder.
     
  2. Verhit ruim olie in een koekenpan en bak hierin al omscheppen de broodblokjes krokant.
     
  3. Scheur de kruiden en bladgroenten klein. Het mag grof, en met de hand. Wildpluksalade verdient een robuuste uitstraling :-) Verdeel het bladgroen over een grote schaal.
     
  4. Klop in een kommetje de rode wijn azijn tot een lobbige dressing met de olijfolie en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de dressing door de blaadjes.
     
  5. Verdeel de broodcroutons met de walnoten over de salade. Verkruimel de verse geitenkaas er als laatste overheen.