Bereiden van de marinade
Meng alle ingrediënten goed of mix ze even kort met een (staaf)mixer. Meng de marinade goed door de groentes en laat minimaal 2 uur trekken. Mag ook een nacht in de koelkast.
Bereiden van de schotel
Snijd het kontje van de spruitjes, verwijder eventueel buitenste blaadjes en halveer.
Was de aardperen krachtig met een schuursponsje en snijd ze in even grote delen als de halve spruitjes. Als je ze groter doet worden ze moeilijk gaar namelijk.
Was de pompoen, halveren en vruchtvlees verwijderen. Snijd in gelijke schijven van ca 1 cm dik
Snijd de uien in mooie grove ringen, niet te dun.
Hutsel alle groentes door elkaar in een ruime (aardewerken) ovenschaal
Let op, de palmkool komt later nog!
Afmaken van de schotel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de gewenste noten door de schotel en rooster op 180 graden 30 - 45 minuten in de oven. Halverwege schep je even om. Na 30 minuten kijk je even hoe gaar de groentes zijn.
Ondertussen
Was de palmkool, maak goed droog en snijd in gelijke, mooie grove stukken.
Als de groentes bijna gaar zijn voeg je de palmkool toe. Even goed hutselen nog een keer. (Voeg je de palmkool eerder toe, dan verbrand het blad in de oven en dat wil je niet).
Nu nog 10 á 15 minuten in de oven en klaar is je schotel!