Wintergroente ovenschotel met gemengde noten

Wintergroente ovenschotel met gemengde noten

Omschrijving

Dit is een heel fijn bijgerecht, voor zowel vleeseters alsook vegetariërs. De veganist laat de honing uit de marinade weg en wordt ook bedient!

Pompoen, aardperen, spruitjes en palmkool heb ik in deze kleurrijke schotel verwerkt. Maar je kunt er uiteraard heel makkelijk je eigen variant van maken. Pastinaak, wortelpeterselie, en bijvoorbeeld regenboogpeen passen ook uitstekend.
Gemengde noten combineren ook mooi. Zo wordt het een mooi compleet en heel voedzaam gerecht.

Aan de slag!

Let op: Groentes moeten minimaal 2 uur marineren.

Bereidingswijze

Bereiden van de marinade

Meng alle ingrediënten goed of mix ze even kort met een (staaf)mixer. Meng de marinade goed door de groentes en laat minimaal 2 uur trekken. Mag ook een nacht in de koelkast.

Bereiden van de schotel

Snijd het kontje van de spruitjes, verwijder eventueel buitenste blaadjes en halveer.
Was de aardperen krachtig met een schuursponsje en snijd ze in even grote delen als de halve spruitjes. Als je ze groter doet worden ze moeilijk gaar namelijk.
Was de pompoen, halveren en vruchtvlees verwijderen. Snijd in gelijke schijven van ca 1 cm dik
Snijd de uien in mooie grove ringen, niet te dun.
Hutsel alle groentes door elkaar in een ruime (aardewerken) ovenschaal

Let op, de palmkool komt later nog!

Afmaken van de schotel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de gewenste noten door de schotel en rooster op 180 graden 30 - 45 minuten in de oven. Halverwege schep je even om. Na 30 minuten kijk je even hoe gaar de groentes zijn.

Ondertussen

Was de palmkool, maak goed droog en snijd in gelijke, mooie grove stukken.

Als de groentes bijna gaar zijn voeg je de palmkool toe. Even goed hutselen nog een keer. (Voeg je de palmkool eerder toe, dan verbrand het blad in de oven en dat wil je niet).
Nu nog 10 á 15 minuten in de oven en klaar is je schotel!