Kies je voor vlees, bestel dan:
100 g spekjes
halve rookworst, in stukjes gesneden
Liever voor vega?
1 (ca. 250g) zoete aardappel
1 zacht Heezer geitenkaasje
Of voor vegan? Kies dan:
1 zoete aardappel
140 vegan speckjes
Bereiden
Fruit de ui, knoflook en paprika en indien je voor de vleesvariant gaat, voeg ook de spekjes toe en de stukjes rookworst toe.
Ga je voor de vega(n)variant, schil dan de zoete aardappel, snijd in blokjes van ca. 1 cm en voeg samen met de speckjes in plaats van de spekjes en de rookworst toe.
Doe nu het pakje boerenkool en Lambertus kruidenmix erbij, roer goed door en bak krap 10 minuten op middelhoog vuur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en rol het bladerdeeg uit met de breedste kant van links naar rechts.
Verdeel het boerenkoolmengsel in het midden van het bladerdeeg. Voor de vegaraint verbrokkel je het geitenkaasje door het mengsel, vouw de rol dicht en bestrijk met een geklutst ei.
Bak de rol in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar.
Recept: Lambertus en Bregje