Bregje's Winterse Zuurkool-rol met Fruit

Bregje's Winterse Zuurkool-rol met Fruit

Omschrijving

Bereidingswijze

  • Fruit de ui en knoflook en indien je voor de vleesvariant gaat, voeg ook de spekjes en de stukjes rookworst toe. Ga je voor vegan, voeg dan alleen de speckjes toe.

  • Voeg daarna een half pakje zuurkool en Lambertus kruidenmix toe en bak krap 10 minuten op middelhoog vuur.

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en snijd de banaan en ananas in gelijke stukjes en voeg ze samen met de rozijnen aan het zuurkoolmengsel toe wat je inmiddels van het vuur hebt genomen.

  • Haal de pan van het vuur, Rol het bladerdeeg uit met de breedste kant van links naar rechts. Verdeel het zuurkoolmengsel in het midden.

  • Vouw de rol dicht. Mocht je denken dat het niet past? Het bladerdeeg is rekbaarder dan je denkt. Maar er dus een mooie dikke rol van, bestrijk deze rol nu met een geklutst ei en strooi de geraspte kaas erover heen.

  • Bak de rol in ca. 25 minuten gaar.

Recept: Bregje en Lambertus