Myrthe's Hartige Donkere maanden Taart

Myrthe's Hartige Donkere maanden Taart

Omschrijving

Prei, Boerenkool (of Spinazie) en lekker veel Paddenstoelen.

Myrthe maakte er een heerlijke en voedzame taart voor de donkere maanden van... 

Bereidingswijze

  1. Maak het deeg door de havermout, amandelmeel, kwark, psylliumvezels, olijfolie en snufje zout in een kom te doen. Mix met een mixer met deeghaken door elkaar totdat je een soort deeg krijgt. Voeg dan de bakingsoda toe en meng dit erdoor. Kneed vervolgens met je handen totdat je een mooie bal heb. Laat het deeg minimaal 10 minuten rusten.

  2. Verwarm dan de oven voor op 170 graden (hetelucht)

  3. Snijd de prei in dunne halve ringetjes en de boerenkool (of spinazie) grof. Snijd de paddenstoelen in plakjes (of reepjes bij oesterzwammen). Pel de knoflook en hak deze fijn.

  4. Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de prei een paar minuten aan op matig vuur. Doe dan de boerenkool (of spinazie) erbij en bak totdat deze een beetje geslonken is. Vervolgens de knoflook, tijm en de paddenstoelen toevoegen en bak op redelijk hoog vuur totdat de paddenstoelen vocht beginnen los te laten, schep goed om. Zet het vuur uit.

  5. Voeg vervolgens de in zeer kleine stukjes gesneden, zongedroogde tomaten toe. Meng door elkaar. Doe dit ook met de geraspte kaas.

  6. Bekleed een springvorm met bakpapier. Druk de bal uit en vorm een mooie taartbodem in de springvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak de taartbodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

  7. Klop de eieren los met zout en peper.

  8. Haal dan de springvorm uit de oven en stort het groentemengsel op de taartbodem. Houd een paar mooie stukken paddenstoel apart. Overgiet het groentemengsel met het eimengsel. Schik vervolgens de stukjes achtergehouden paddenstoel op de taart.

  9. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar op 170 graden. Verwijder de springvorm en bak nog een minuut of 5-10.

  10. Laat de taart 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Recept: Voedingscoach Myrthe Johansen.