Witlofsoep met walnoten en blauwschimmelkaas

Witlofsoep met walnoten en blauwschimmelkaas

Omschrijving

Witlof uit de oven met ham en kaas, oer bekend bij vrijwel een ieder en zeker lekker op z’n tijd! Blauw aderkaas in de vorm van een sausje doet het ook altijd ontzettend goed bij Witlof. Danish blue past dan ook uitstekend bij deze heerlijke smaaksensatie soep.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan, voeg de ui toe en fruit hem zachtjes
  2. Voeg de witlof en de stukjes ham toe en laat ze aanzweten, niet kleuren
  3. Giet de groentebouillon en de room in de pan. Kook de witlof in 30 minuten gaar
  4. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem door een fijne zeef
  5. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  6. Schep de soep in kommen en bestrooi hem met de fijn gehakte walnoten en de blauwe kaas.