Witte Asperge Gratin

Witte Asperge Gratin

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar, stamp ze met een scheutje van de slagroom tot een puree en maak op smaak met nootmuskaat, peper en een klein beetje zout (niet teveel).

  3. Schil ondertussen de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkanten af. Kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.

  4. Rasp de geitenkaas en maal de hazelnoten fijn in een hakmolen.

  5. Vul een ovenschaal met de puree, leg daarop de asperges en giet de rest van de slagroom over de asperges. Verdeel de geitenkaas en hazelnoten over de asperges.

  6. Bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten, zodat de hazelnoten lekker krokant zijn.

  7. Hak de bieslook fijn en garneer hiermee het gerecht.