Megamakkelijke Witte Chocolademousse met Rood Fruit

Megamakkelijke Witte Chocolademousse met Rood Fruit

Omschrijving

Zijdentofu is een heel mooi ingredieënt voor vegan mouses en cheesecakes. Als je het gebruikt voor chocolademousse proef je voornamelijk de lekkere zoete chocolade, en niet dat het van tofu is. Zelfs als je niet vegan eet is dit dus een hele makkelijke manier om chocolademousse te maken.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt het au bain marie.
     
  2. Doe de tofu met de agave in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta.
     
  3. Schep de pasta in een kom en prak de helft van de frambozen erdoor. Voeg de gesmolten chocolade al roerende toe en meng alles goed.
     
  4. Neem vier glaasjes, schep in elk glaasje een eetlepel fruitspread. Verdeel de mousse hierover en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
     
  5. Maak voor het serveren af met de rest van de frambozen en de amandelen.