Wortel-Appel-Spitskoolsalade met Yoghurt-dille mayonaise

Wortel-Appel-Spitskoolsalade met Yoghurt-dille mayonaise

Omschrijving

Salade als lunch, voor bij de picknick of BBQ of warme maaltijd

Bereidingswijze

Yoghurt-Dille Mayonaise:
 
  • Dillegroen mengen met 1 eetlepel heet water en even laten afkoelen. Dille wordt nu mooi zacht.
  • Afgekoeld dillewater en overige ingrediënten met de staafmixer mixen en langzaam 200 ml zonnebloemolie (met olijfolie wordt het bitter!) erbij druppelen.
  • Als de mayo klaar is, scheut yoghurt erdoor en 'm op smaak brengen. Gewoon proeven, meer honing/azijn, peper/zout of natuurlijk dille.

Salade:

  • Snijden van alle groenten in de keukenmachine op een grof mes of grof raspen met de handrasp

 

Voeg deze samen, en eet smakelijk!