Snelle Wortel Gember Soep (vegan)

Snelle Wortel Gember Soep (vegan)

Omschrijving

Deze soep is ideaal als je niet te lang in de keuken wil staan. Veel verse groenten, lekker fris en meteen ook een heel vrolijk soepje. Wil je deze soep wat zwaarder maken, bijvoorbeeld als maaltijdsoep, voeg dan 150 g rode linzen toe en 250 ml extra water. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de wortel en snijd in stukken. Snijd ook de ui, knoflook en gember fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Doe de ingrediënten in een pannetje en voeg 1 liter water toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten doorkoken tot de wortel goed gaar is.
     
  2. Snijd terwijl de soep kookt de peterselie fijn en de bosui en radijs in plakjes.
     
  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep, breng op smaak met zout en peper. 
     
  4. Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie, bosui en kiemgroenten. 
     
  5. Lekker met brood en hummus.