Wortel-Maanzaadcake

Wortel-Maanzaadcake

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten tot een luchtige massa. Voeg dan een voor een de eieren toe; elk ei moet volledig zijn opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Het kan lijken alsof het beslag schift, maar dat verdwijnt bij stap 2.
  2. Meng de bloem met bakpoeder, een snufje zout, maanzaad en gemberpoeder. Spatel het mengsel beetje voor beetje door het beslag.
  3. Rasp de wortel en de sinaasappel (alleen het oranje deel van de schil) op de grove kant van de blokrasp. Spatel de rasp door het beslag.
  4. Beboter de cake vorm en bestrooi de zijkanten met een beetje suiker. Gooi de overtollige suiker eruit. Schep het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Strooi de sesamzaadjes erover en eventueel extra maanzaad.
  5. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 55 minuten goudbruin en gaar. Een in het midden van de cake gestoken satéstokje moet er dan schoon uitkomen.

    Dieettip: Deze cake kun je ook met rijstebloem maken als iemand last heft van een glutenintolerantie.