Wortelcakerol met Citroencrème

Wortelcakerol met Citroencrème

Omschrijving

Het beste van twee cakewerelden: een cakerol van worteltaart.

Uit 'Bakken met Groente van Lina Wallentinson

Bereidingswijze

De rol

  • 2 eieren, geklutst 180 g kristalsuiker

  • 120 g tarwebloem

  • 1 mespuntje vanillepoeder

  • 1 tl gemalen kaneel

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 mespuntje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl bicarbonaat

  • 50 ml koolzaadolie

  • 80 g wortel, fijngeraspt

  • kristalsuiker, om de cake op uit te storten

Bereiden van de rol

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  2. Klop de eieren en de suiker luchtig met de mixer.

  3. Meng de droge ingrediënten in een andere kom. Roer het mengsel met een deegspatel voorzichtig door de geklutste eieren. Voeg de olie en de wortel toe en meng alles tot een glad beslag.

  4. Smeer het beslag gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

  5. Bak de cake ongeveer 5 minuten in het midden van de oven of tot hij gaar is.

  6. Strooi wat suiker over een vel bakpapier.

  7. Neem de cake uit de oven. Keer hem om op het gesuikerde bakpapier, maak het andere papier voorzichtig los en laat de cake volledig afkoelen.

De vulling

  • 50 g boter op kamertemperatuur

  • 60 g poedersuiker

  • 1 mespuntje vanillepoeder

  • 200 g roomkaas

  • geraspte schil van 1 citroen

  • 1 el vers citroensap

  • verse munt, desgewenst

Vulling bereiden

  1. Klop de boter een paar minuten met de mixer. Voeg de poedersuiker en het vanillepoeder toe en klop nog eens 1 minuut.

  2. Meng de roomkaas, de citroenrasp en het sap erdoor en klop tot een luchtige crème.

  3. Smeer de vulling uit over de cake en rol de cake op. Bewaar de cake in de koelkast. Neem hem een halfuur voor het serveren uit de koelkast en snijd hem in plakken.