Omschrijving
Het beste van twee cakewerelden: een cakerol van worteltaart.
Uit 'Bakken met Groente van Lina Wallentinson
Het beste van twee cakewerelden: een cakerol van worteltaart.
Uit 'Bakken met Groente van Lina Wallentinson
De rol
2 eieren, geklutst 180 g kristalsuiker
120 g tarwebloem
1 mespuntje vanillepoeder
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemberpoeder
1 mespuntje zout
1 tl bakpoeder
1 tl bicarbonaat
50 ml koolzaadolie
80 g wortel, fijngeraspt
kristalsuiker, om de cake op uit te storten
Bereiden van de rol
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Klop de eieren en de suiker luchtig met de mixer.
Meng de droge ingrediënten in een andere kom. Roer het mengsel met een deegspatel voorzichtig door de geklutste eieren. Voeg de olie en de wortel toe en meng alles tot een glad beslag.
Smeer het beslag gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de cake ongeveer 5 minuten in het midden van de oven of tot hij gaar is.
Strooi wat suiker over een vel bakpapier.
Neem de cake uit de oven. Keer hem om op het gesuikerde bakpapier, maak het andere papier voorzichtig los en laat de cake volledig afkoelen.
De vulling
50 g boter op kamertemperatuur
60 g poedersuiker
1 mespuntje vanillepoeder
200 g roomkaas
geraspte schil van 1 citroen
1 el vers citroensap
verse munt, desgewenst
Vulling bereiden
Klop de boter een paar minuten met de mixer. Voeg de poedersuiker en het vanillepoeder toe en klop nog eens 1 minuut.
Meng de roomkaas, de citroenrasp en het sap erdoor en klop tot een luchtige crème.
Smeer de vulling uit over de cake en rol de cake op. Bewaar de cake in de koelkast. Neem hem een halfuur voor het serveren uit de koelkast en snijd hem in plakken.