Karin's Wortelpeterselie Taart

Karin's Wortelpeterselie Taart

Omschrijving

Lekker in het seizoen en een leuke twist op de klassieke worteltaart. Geen gluten, geen gist, geen suiker. Een dieet zonder gluten en gist geeft mij een blije buik! Geen opgeblazen of vol gevoel na de maaltijd. Ik eet ook geen toegevoegde of geraffineerde suikers. Suiker kan ontstekingsbevordend zijn als er grote hoeveelheden van geconsumeerd worden. Mijn darmen zijn er erg gevoelig voor, dus mijn suiker inname beperkt ik tot maximaal 2 porties fruit per dag. Dit zorgt ervoor dat ik me energieker voel en blijf gedurende de dag.

Een heerlijke glutenvrij, gistvrije, koemelkvrije en suikervrije taart.

Recept: Karin Schuiteman 
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf (via Marie-Sophie Wigbers )

Bereidingswijze

  1. Leg de cashewnoten in een bakje met ruim water en laat 4 uur weken.
     
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm (22 cm) in.
     
  3. Rasp de Wortelpeterselie. 
     
  4. Pureer de gepelde bananen samen met de dadels, eieren en 2 el zonnebloemolie in een blender tot een gladde massa.
     
  5. Doe het amandelmeel in een grote kom en voeg hier de baksoda, arrowroot, kokosrasp, kaneel, koekkruiden en gember aan toe. Meng door elkaar.
     
  6. Roer het bananen-ei mengsel door het amandelmeel mengsel tot er een egaal beslag ontstaat.
     
  7. Hak de hazelnoten grof (houd een handje apart voor decoratie), voeg deze toe aan het beslag en roer als laatste de geraspte wortelpeterselie erdoor.
     
  8. Schep het beslag in een bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven af. Test of de taart goed is met een satéprikker, als deze er schoon en droog uitkomt is de taart gaar. Dit duurt ongeveer 50 minuten.
     
  9. Maak ondertussen de frosting. Doe de uitgelekte cashewnoten in een blender en voeg hier de ongezoete amandelmelk, citroenrasp en ahornsiroop/esdoornsiroop aan toe. Mix tot een gladde, maar stevige massa. Als de frosting nog te stevig is kun je een klein beetje amandelmelk toevoegen.
     
  10. Laat de taart afkoelen en besmeer royaal met de frosting. Versier met een paar gehakte hazelnoten.