Wraps met Bataat Nuggets en pittig-zure Rode kool (vega(n)

Wraps met Bataat Nuggets en pittig-zure Rode kool (vega(n)

Omschrijving

Dit gerecht is een perfecte combi van texturen en smaken. De frisse en knapperige rodekool salade combineert goed met de zachte, zoete aardappel, maar het krokante korstje om de zoete aardappel heen maakt het af. Als je niet vegan bent, zou je de zoete aardappel ook kunnen vervangen door of combineren met kip, máár, probeer vooral deze versie uit. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1,5 cm dik. Snijd van deze plakken 'nuggets' van ongeveer 4 bij 4 cm. Doe de zoete aardappel in een pan met ruim water met een snuf zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.
     
  2. Snijd de rode kool in dunne reepjes op de mandoline. Snijd ook de rode ui in dunne reepjes. Meng met het sap van de limoen. Hak de koriander grof en de rode peper en knoflook fijn. Voeg ze toe aan de rode koolsalade. Breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Giet de zoete aardappel af en laat iets uitstomen.
     
  4. Meng de bloem met het paprikapoeder en doe in een diep bord. Breng op smaak met zout en peper. klop vervolgens het ei los in een diep bord en strooi het paneermeel ook uit in een diep bord.
     
  5. Haal de zoete aardappels eerst door de bloem, vervolgens door het ei (of ei alternatief) en ten slotte door het panneermeel.
     
  6. Bak de nuggets in een koekenpan met wat olie om en om goudbruin.
     
  7. Snijd als laatste de avocado in blokjes.
     
  8. Warm de wraps op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg ze met de rodekoolsalade, warme nuggets en avocadoblokjes. Ook lekker met tomatensalsa.