Yacon Wokschotel met Noodles

Yacon Wokschotel met Noodles

Omschrijving

Yacon: volksvoedsel van de inca's: toekomstvoedsel voor ons? Dit gezonde knolletje heeft een eeuwenoude historie, maar kan prima in Nederlandse grond gedijen. Alleen moet je wel bereid zijn buiten de box te denken :-) Yacon is een nog vrij onbekend gewas dat heerlijk rauw toepasbaar is, en ook een goede bite behoudt als je het wokt. Het sappige vruchtvlees wordt dan zelfs nog wat zoeter van smaak. Probeer 'm eens, je zult verbaasd zijn!

Lees alles over Yacon, en waarom dit volksvoedsel weer in de belangstelling staat.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip met sesamolie en Chinese 5 spices, circa 20 minuutjes. Tip voor vegetariërs en vegans: gebruik bijv deze tofu wokblokjes!
     
  2. Schil de Yacon en snijdt het vruchtvlees in blokjes. Om verkleuren tegen te gaan, de Yacon evt. in citroenwater leggen.
     
  3. Snij de paprika in reepjes.
     
  4. Snij de sjalot in stukjes.
     
  5. Bak eerst de kip en haal dit uit de pan.
     
  6. Bak de sjalot en de knoflook op een gematigd vuur.
     
  7. Voeg de yacon en paprika toe, op het laatst de spinazie.
     
  8. Voeg de kip of de vleesvervanger weer toe.
     
  9. Voeg 6 eetlepels zoete chilisaus en 2 eetlepels ketjap/sojasaus toe
     
  10. Goed mengen en serveren met de noedels. Serveer met de cashewnoten (ongeroosterd) Eet smakelijk!