Yvette's Cannellini Chowder met Verse Andijvie

Yvette's Cannellini Chowder met Verse Andijvie

Omschrijving

Cannellini-chowder met andijvie en bruine boter: steek je hand op als je ook een kommetje wilt! Yvette van Boven maakte deze makkelijke soep met verse voorjaarsandijvie, zonder al te veel poespas. En zeg nou eerlijk; een frisse blik op andijvie kunnen we best gebruiken :-) Feestelijk verwarmend maaltje dus, en ideaal voor het weekend omdat 't weinig werk is. Wij zeggen volmondig ja!

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een grote pan, tot het de kleur en geur van karamel heeft. Fruit de ui, bleekselderij en knoflook tot ze zacht zijn.
     
  2. Voeg bijna alle andijvie en 2/3 deel van de witlof toe en smoor ze op niet al te hoog vuur tot ze halfgaar zijn.
     
  3. Knijp de citroen er boven uit en giet vervolgens de bouillon erbij. Breng aan de kook en draai dan het vuur laag.
     
  4. Voeg de helft van de bonen toe en laat de soep 10 minuten zacht sudderen. Gebruik een staafmixer om de soep heel kort te pulseren. Hij hoeft niet glad – maak er geen babyhapje van – dit is alleen om de bonen stuk te maken zodat de soep verdikt.
     
  5. Roer dan de rest van de bonen erdoor. Breng de soep goed op smaak met wat zout en veel versgemalen peper.
     
  6. Bak de schijfjes worst of de amandelen krokant in een drup gesmolten boter.
     
  7. Schep de soep in vier kommen, garneer met de krokante worst of amandelen, een pluk achtergehouden rauwe andijvie en witlofreepjes vermengd met dille en besprenkel de kommen met een drup gesmolten boter.