Yvette's Chinese Kool met Kabeljauwfilet

Yvette's Chinese Kool met Kabeljauwfilet

Omschrijving

Oooh ja, gepekelde hele Chinese kool, uurtje op smaak laten komen - en dan roosteren in de oven.

Mooi zo, met die gele kurkuma! Lekker met Kabeljouwfilet.

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Klop de appelazijn met de gembersiroop, zout, peper en de kurkuma tot het zout is opgelost. Klop er 3 eetlepels olijfolie in een dunne straal doorheen.

  2. Vet een bakplaat met 1 eetlepel olijfolie in en leg de helften kool, met de gesneden kant naar boven, erop. Besmeer ze met de kurkuma-pekel en laat ze 2 uur op kamertemperatuur staan. (Een uurtje kan ook, twee uur is lekkerder)

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. Bak de koolhelften 35-40 minuten in de oven.

  5. De baktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de kool. Prik even met een scherp mesje door het hart van de krop, als hij er zonder moeite doorheen glijdt is hij gaar. Maakt u zich niet druk om een verbrand blaadje: dat kan eraf voor hij op tafel komt.

  6. Maak er een eenvoudige aardappelpuree bij: 1 kg aardappels koken, klont boter en evt scheutje melk, stampen tot puree.

  7. Lekker met gebakken kabeljauwfilet. *Hofweb-tip voor een vega alternatief: gebakken plakken halloumi!