Yvette's Shepherd's Pie met Zoete Aardappel en Kip

Yvette's Shepherd's Pie met Zoete Aardappel en Kip

Omschrijving

Yvette van Boven tovert uit de oven... tadaaa: een Shepherd's Pie met Kip, Salie en Zoete Aardappel. Marie Sophie maakte 'm ook en was onder de indruk. Nou jij nog, dit weekend? De ideale maaltijd na een fikse winterwandeling... glaasje wijn erbij... :-)

Recept: Yvette van Boven, 'Uit de Oven van Van Boven'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Bak het spek in de boter in een zware pan. Voeg de knoflook en de helft van de salie toe, bak 1 minuut mee en doe dan alle groenten erbij. Bak alles op hoog vuur, schep zo nu en dan om.
     
  2. Voeg de kip toe. Schep dan de tomatenpuree en de bloem erdoor en bak door tot het zoetig gaat ruiken. Blus de pan af met de rode wijn en schraap de aanbaksels op de bodem daarbij los. Giet de bouillon erop en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus iets indikken. Breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Snijd de zoete aardappels in gelijke blokken en kook ze in zo'n 15 minuten in gezouten water gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn. Voeg de rest van de salie en 75 gram feta toe.
     
  4. Doe de kippesaus in een licht ingevette ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree erover en bestrooi met de resterende verkruimelde feta. Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in 30 minuten goudbruin.