Yvette van Bovens Zoete Aardappelschotel met Spinazie

Yvette van Bovens Zoete Aardappelschotel met Spinazie

Omschrijving

Door dunne plakjes Murasaki Bataat te schaven en daarna in laagjes af te wisselen met verkruimelde ricotta en Spinazie, ontstaat een heerlijk frisse ovenmaaltijd bomvol groenten.

Overgieten met een laagje room, hmmm...

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de room, knoflook en tijmtakjes in een steelpan tegen de kook aan en laat 10 minuten trekken, verwijder dan de knoflook en tijm.

2. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie kort, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Druk de spinazie uit in een zeef.

3. Schaaf de zoete aardappels op een schaaf of in de keukenmachine tot heel dunne schijfjes.

4. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel een kwart van de aardappelschijfjes erop. Verdeel er wat ricotta over en bestrooi met zout en peper. Leg er een laag aardappel over, ricotta, peper, zout en spinazie en ga zo door tot alles op is. Overgiet de boel met de slagroom. Bestrooi met geraspte kaas en bak 45 minuten of tot het mooi gaar is. Voila!

Recept: Yvette van Boven
Koken en Fotografie: Kruimel.