Yvette van Bovens Spinazie en Zoete Aardappelschotel

Yvette van Bovens Spinazie en Zoete Aardappelschotel
Download pdf

Het recept

Laat het maar aan Yvette van Boven over, om je weer iets heerlijks voor te schotelen… Ditmaal werd het Hofweb kookteam geïnspireerd door een van haar Volkskrant recepten: Spinazie en Zoete Aardappelschotel uit de oven. Om te zoenen!

Door dunne plakjes Zoete Aardappel te schaven en daarna in laagjes af te wisselen met verkruimelde ricotta en vers geroerbakte spinazie, ontstaat een typische anders-dan-anders ovenmaaltijd. En: bomvol groenten. Overgieten met een laagje room hmmm... dit is een blijvertje :-)


Recept: Yvette van Boven

Koken en Fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de room, knoflook en tijmtakjes in een steelpan tegen de kook aan en laat 10 minuten trekken, verwijder dan de knoflook en tijm.

2. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie kort, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Druk de spinazie uit in een zeef.

3. Schaaf de zoete aardappels op een schaaf of in de keukenmachine tot heel dunne schijfjes.

4. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel een kwart van de aardappelschijfjes erop. Verdeel er wat ricotta over en bestrooi met zout en peper. Leg er een laag aardappel over, ricotta, peper, zout en spinazie en ga zo door tot alles op is. Overgiet de boel met de slagroom. Bestrooi met geraspte kaas en bak 45 minuten of tot het mooi gaar is. Voila!

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g spinazie
  • vers geraspte nootmuskaat
  • boter, om in te vetten
  • 850 g zoete aardappelen, geschild
  • 250 g ricotta
  • 60 g geraspte oude of Parmezaanse kaas