Yvette van Bovens Broccoli-Amandelcake

Yvette van Bovens Broccoli-Amandelcake

Omschrijving

Natúúrlijk zijn wij fan van Yvette van Boven. Iemand die met zoveel smaak en verve de lekkerste seizoensgroenten tot een hoger plan tilt, scoort hoog bij Hofweb :-) Daarom zijn we ook zo blij dat we haar recepten mogen introduceren op onze site.

Deze bijzondere hartige-cake maakte Yvette met amandelmeel en Broccoli. Een fijne variant op gewone quiche - met een volle smaak, dankzij het amandelmeel. De cake is makkelijk te snijden. Hij blijft mooi heel, en smaakt ook koud lekker de volgende dag. In de categorie 'oermakkelijke ovenrecepten': Yvette's Broccoli-Amandelcake!

Dit recept komt uit 'De Bomvolle Oven van Van Boven' 

Recept: Yvette van Boven
Koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet die in.
     
  3. Kook de roosjes in 5-7 minuten beetgaar, giet ze af en spoel onder koud water.
     
  4. Fruit de bosui zacht in de olijfolie en voeg de specerijen uit de vijzel toe.
     
  5. Meng het meel met de bloem en het bakpoeder, voeg wat zout toe en roer de eieren, de gebakken uitjes en driekwart van de kaas erdoor.
     
  6. Giet alles in de springvorm en verdeel de groenten erop, druk ze ietwat in het beslag. Bestrooi met de rest van de kaas en schuif de cake in de oven. Bak hem ongeveer 30 minuten. Serveer met een groene sla erbij.