Yvette van Bovens Kurkuma Bloemkool met Cashewroom

Yvette van Bovens Kurkuma Bloemkool met Cashewroom

Omschrijving

Natúúrlijk zijn wij fan van Yvette van Boven. Iemand die met zoveel smaak en verve de lekkerste seizoensgroenten tot een hoger plan tilt, scoort hoog bij Hofweb :-) Daarom zijn we ook zo blij dat we haar recepten mogen introduceren op onze site.

Yvette maakte deze Kurkuma Bloemkool met een prachtig plantaardig roomsausje, dat je eenvoudig maakt van cashewnoten en tahin (sesampasta). Lekker verwarmend gerecht, na een herfstig (buiten)dagje!

Yvette's nieuwste boek heet toepasselijk: 'De Bomvolle Oven van Van Boven' :-) Staat 'ie al op jouw Sinterklaas-verlanglijst?

Recept: Yvette van Boven

Koken en Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
     

  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de ui in grove parten. Meng de olijfolie met zout, peper kurkuma, paprikapoeder, knoflook en mosterdzaad in een wijde schaal. Schep de bloemkoolroosjes en de parten ui erdoor tot alles met een laagje is bedekt.
     

  3. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat in een enkele laag en rooster zo’n 1 uur in de oven. Schep alles halverwege om voor een gelijke garing en kleuring.
     

  4. Maak de cashewroom door de geweekte noten met 250 ml schoon water, tahin, citroensap en de fijne citroenrasp in de blender te draaien tot een heel gladde crème. Breng op smaak met zout en peper.
     

  5. Haal de bloemkool uit de oven, schep de roosjes op een serveerschaal: spat er de room over en bestrooi met korianderblad. Lekker zo, of geef er sla en brood bij.