Yvette van Bovens Snelle Raapstelenstamp

Yvette van Bovens Snelle Raapstelenstamp

Omschrijving

Soms heb je maar verrassend weinig nodig om héul lekker te eten. Super verse ingrediënten - daar heb je Hofweb voor - én natuurlijk een goed basisrecept. De juiste verhoudingen gebruiken: bij stamppot absoluut noodzakelijk. Yvette van Boven weet dat als geen ander en schreef dit basisrecept voor Raapstelenstamppot. Nog nooit gemaakt? Grijp je kans dit voorjaar!

Yvette's 'Home Made Basics' is niet voor niets winnaar van het Gouden Kookboek 2020 geworden...

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk.
     
  2. Stamp de aardappelen, voeg de boter in klontjes toe en giet de melk erbij tot een smeuïge puree. Yvette's tip: giet de melk erbij nadat je hem wat verwarmd hebt: "Anders is je stamppot gelijk koud!" 
     
  3. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Niet te zuinig met alledrie! :-)
     
  4. Was en snijd de raapstelen fijn, ontdoe ze van het onderste stukje van de steeltjes.
     
  5. Schep er op het laatst de fijngsneden raapstelen door.
     
  6. Versier naar hartelust*: ons foodteam gebruikte rauwe appel, in blokjes gesneden.