Yvette van Bovens Spinazieclafoutis met Brie en Pecannoten

Yvette van Bovens Spinazieclafoutis met Brie en Pecannoten

Omschrijving

Spinazie met pecannoten en brie, in een beslagje met witte wijn in de oven. Perfect! Chefkok Yvette van Bovens 'Home Made Basics' werd niet voor niets uitgeroepen tot Gouden Kookboek 2020....

Deze eenvoudig te maken clafoutis naar recept van Yvette kan gerust een halve dag vantevoren gemaakt worden. Ons foodteam maakte dit recept met witte wijn. Mocht je toevallig vermouth of droge witte martini in huis hebben, gebruik die dan voor dit recept, dat doen echte chefs ook ;-)

Tip: Serveren met een gemengde salade. Rucola of veldsla passen er goed bij!

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1.  Vet de ovenschaal of bakvorm royaal in met boter, bekleed met bakpapier.
     
  2.  Meng de melk, ei, bloem, gesmolten boter met zout en peper naar smaak door elkaar. Voeg op het laatst de witte wijn toe.
     
  3. Blancheer de spinazie 2 min. in kokend water met wat zout, laat goed uitlekken en hak grof. Zet afgedekt en koel weg tot gebruik.
     
  4. Bereiden: verwarm de oven voor op 180°C.
     
  5. Roer het beslag nog even goed door. Schenk het in de bakvorm en leg de spinazie erop, het zal er wat in zakken. Bestrooi de clafoutis met de pecannoten en stukjes brie. Bak ± 25 min. in de oven tot het mooi gerezen en gaar is. Lekker met een gemengde salade!

Handige tip van Yvette: "Ronde vormen met bakpapier bekleden, gaat het makkelijkst als je het bakpapier eerst nat maakt onder de koude kraan en verfrommelt. Haal het papier voorzichtig uit elkaar, je kunt het nu makkelijk vormen."