Yvette's Klassieke Aspergetaart met Ham en Room

Yvette's Klassieke Aspergetaart met Ham en Room

Omschrijving

Deze aspergetaart voor zes personen is echt een feestje op tafel. Schuif gezellig aan, laat de afwas staan...  De klassieke combi van room, ham, dille, eieren en super-seizoensgroente Asperges is niets minder waard dan om gezamenlijk om te toveren tot taart. Zeg nou zelf... hier kun je toch niet lang van afblijven? :-) Ook leuk om eens met groene asperges te proberen trouwens! Laat dan de schouderham achterwege. 

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

 1. Kook de asperges beetgaar, dus 15-20 minuten met de nootmuskaat, 3 tl suiker en 2 tl zout. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en dep ze goed droog met een schone theedoek.
   
 2. Rol de bladerdeegvellen uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed er een (liefst rechthoekige) bakvorm mee. Snijd de ham in de lengte doormidden en rol de helft van de asperges een voor in een half lapje ham.
   
 3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
   
 4. Leg de asperges om en om (één met en één zonder ham) naast elkaar in de vorm, met de kopjes naar dezelfde kant.
   
 5. Klop de eieren met de room, peper en zout, 2 eetlepels gehakte dille, het citroensap en de geraspte kaas in een kom. Giet het roommengsel over de taart.
   
 6. Bak de taart in circa 25 minuten iets onder het midden van de oven mooi gaar. (zo krijgt de onderkant van de taart meer warmte en kan de bodem goed bakken).
   
 7. Serveer de taart bestrooid met de overige dille en maak er een salade bij.