Yvette's Palmkoolsalade met Misodressing en Kikkererwten

Yvette's Palmkoolsalade met Misodressing en Kikkererwten

Omschrijving

Dit recept voor een zomerse salade kun je makkelijk een dag laten staan. Sterker nog, daar wordt 'ie alleen maar lekkerder van!

Als je gesneden kool kneedt komen de sappen vrij, waardoor de kool beter verteerbaar wordt.

Nog een weetje: de eetbare bloemetjes zijn van de Oost-indische Kers, die je makkelijk zelf kweekt. Lekker kleurtje, mild pittig smaakje, denk aan mosterd.

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie bij de boer: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

Tip: verwijder de dikkere nerven van de palmkool, die blijven anders wat taai.

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een wijde kom en klop dit door elkaar. Doe er de helft van de kool bij en kneed dit (met schone handen) door de dressing tot de kool wat gaat slinken.
     

  2. Doe de rest van de kool erbij en kneed dit zeker een minuut of twee tot de kool mooi zacht wordt en glanst.
     

  3. Voeg de kikkererwten toe en meng alles door elkaar. Laat de salade minstens 30 minuten staan maar liever langer tot zelfs een hele dag.
     

  4. Strooi er voor het serveren het geroosterde sesamzaad over. Serveer met grove plakken geroosterd brood.