Yvette's Pittige Waterkerssalade met Kip

Yvette's Pittige Waterkerssalade met Kip

Omschrijving

Deze waterkerssalade met kip heeft dankzij de tamari, de rettich en de radijs echt een spicy Aziatisch smaakje. Traditioneel kun je deze maaltijdsalade maken met eendenbout, maar Yvette zelf geeft de 'Hollandsche' suggestie om kip te gebruiken. De eerste Nederlandse waterkers van 't seizoen heeft ook een lekker pittig smaakje - we knallen lekker het voorjaar in!

Deze maaltijdsalade serveer je met (stok)brood naar keus, en volstaat voor twee personen.

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de eenden- of kippenbouten in met een drup olijfolie, vijfkruidenpoeder, zout en peper. Leg ze in een braadslede en bak ze in zo’n 35 minuten mooi knapperig en gaar. Keer ze halverwege de baktijd.
     
  2. Snij van de sinaasappels de boven- en onderkant af, tot u op het vruchtvlees zit. Zet ze op een snijplank en snij de schil zo dik van boven naar beneden af dat al het wit er ook af is en u twee blote sinaasappeltjes voor u heeft staan. Snij dan boven een kom de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap in de kom op.
     
  3. Roer daar de azijn en tamari of sojasaus door en breng de dressing verder op smaak met peper en zout. Roer de radijs en rettich erdoor en laat staan tot gebruik.
     
  4. Laat de bouten iets afkoelen en pluk het vlees van de botten, hak het knapperige vel in reepjes. Meng de flinters eenden (/kippen-)vlees met de waterkers en de bosui door de radijs in de dressing en dien de salade op met stokbrood erbij.