Yvette's Rabarbertaart met Gember en Vanille

Yvette's Rabarbertaart met Gember en Vanille

Omschrijving

Dit is een moetje! Met knapperig verse rabarber, direct van de biologische teler, móet je gewoon minstens één keer dit seizoen een echte rabarbertaart maken. Neem dan dit gouden recept, van Yvette! De combi van gember, vanille, yoghurt en rabarber is echt om te zoenen. Die lange rabarberstelen passen niet goed in je koelkast, inderdaad: en vers behoud rabarber veel beter zijn unieke smaak en structuur. Dus verwerk ze lekker snel, met deze taart :-) 

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°. 
  2. Vet een bakblik van ongeveer 36 x 30 cm in en bekleed met bakpapier.

  3. Verwijder de eindjes van de rabarberstelen en snijd de rest in stukjes van 3 centimeter

  4. Klop de boter en de basterdsuiker langdurig met de mixer tot het wit en luchtig is.

  5. Klop dan één voor één de eieren en vervolgens het vanille extract.

  6. Meng bakmeel, amandelmeel, zout en gemberpoeder, spatel dit door het botermengsel

  7. Schep dan de yoghurt er doorheen

  8. Lepel het beslag in de bakvorm en strijk het glad met de achterkant van een natte lepel, druk de rabarberstukjes in het beslag.

  9. Bestrooi met wat kristalsuiker en bak de taart af in 45 tot 50 minuten

Tip: draai het bakblik halverwege voor een mooie egale kleuring