Zappalito gevuld met gerst-risotto en geitenkaas

Zappalito gevuld met gerst-risotto en geitenkaas

Omschrijving

Zien er ‘schattig’ uit en smaken lekker fris en mals; Zappalito Zomerpompoentjes van de Warmonderhof. Zowel smaak als structuur houden het midden tussen courgette en pompoen. Door het mooie kleine formaat zijn ze ideaal om te vullen. Afgelopen winter maakte ik een keer verrukkelijke gerst-risotto met gebakken pompoen. Op basis hiervan heb ik nu de Zappalito’s gevuld. Door extra gerstrisotto te maken, kun je er op een heel makkelijke wijze een stoer dubbel recept van maken; ideaal voor de relaxte vakantie dagen!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de zappalito’s doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijdt boven en onderkant vlak, zodat beide helften mooi recht blijven staan en zet ze een half uur tot 45 min. in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  3. Los een bouillonblokje op in 600 ml warm water.
  4. In een stoofpan ((of) pan met dikke bodem) in een flinke scheut olijfolie de gesnipperde uien en knoflook glazig fruiten. De gewelde en goed afgegoten gerst erbij doen en paar minuten op matig vuur mee bakken, terwijl je regelmatig omschept.
  5. Voeg de laurier, rozemarijn en tijm toe, waarna je gelijk 600 ml (200 ml bouillon per 100 g gerst) bouillon erop giet. Op matig vuur, zonder doorroeren in ca. 30 min gaar laten koken.
  6. Snijdt ca 200 g geitenkaas in blokjes van ca 1 x 1 cm en meng deze met ca 200 g in kwartjes gesneden cherrytomaatjes en voeg wat vers gemalen peper toe.
  7. Verwijder de laurierblaadjes uit de gare risotto.
  8. Meng de helft van de risotto met de kaas en tomaatjes en breng op smaak met peper en zout eventueel.
  9. Haal de zappalito helften uit de oven en vul ze met het mengsel.
  10. Zet nog 10 minuten in de oven en serveer op een mooi bordje!