Zelf Zoete Aardappel Gnocchi maken (vegan)

Zelf Zoete Aardappel Gnocchi maken (vegan)

Omschrijving

Gnocchi is een gerecht uit Italië. Het zijn knoedels gemaakt van aardappel, bloem en zout. Door de aardappel te vervangen door zoete aardappel, wordt de gnocchi zachter van structuur en zoeter van smaak. Daarnaast krijgt het een leuke, herfstige kleur. Omdat de gnocchi al zo lekker zijn van zichzelf, serveerde ik ze met cherrytomaatjes, prei en tijm. Vegan, zoet en hartig tegelijk. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel in een laagje water in 20 minuten gaar. Giet af en stamp of mix tot een gladde puree. Laat helemaal afkoelen. Spatel het meel en het zout erdoor en kneed kort tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg gaat plakken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een slang van 3 cm dik. Snijd in stukjes van 3 cm lang. Duw de deegballetjes langs een vork, zodat ze hun karaktiristieke vorm krijgen.
     

  2. Bereid de gnocchi door ze in ruim water te koken tot ze boven komen drijven.
     

  3. Snijd de prei in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
     

  4. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de prei en tomaatjes met de knoflook in 3 minuten zacht. Zet het vuur wat hoger en bak de gnocchi nog 3 minuten mee, zodat ze krokant worden. Maak af met tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
     

  5. Natuurlijk kan je de gnocchi ook met andere sauzen en groenten combineren.