Omschrijving
Halloumi, hoe zit dat ook alweer.... plat gezegd: kaas voor in de pan! :-) Door zijn specifieke eiwitstructuur kan halloumi worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt maar juist een krokant korstje krijgt. Qua structuur lijkt halloumi op paneer (of panir), de Aziatische variant van grillkaas. Ze zijn allebei te gebruiken in dit recept.
Bereidingswijze
Snijd de zoete aardappel in kwarten en snijd de kwarten in plakken van 2 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de rode ui in parten en hak de knoflook en gember fijn.
Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gember, knoflook, ui en citroenkerrie een minuut aan. Voeg de zoete aardappel en bloemkool toe en bak vijf minuten op middelhoog vuur mee.
Giet de kokosmelk erbij en knijp de citroen erboven uit, breng op smaak met wat peper en zout. Draai het vuur laag en laat 15 minuten stoven met de deksel op de pan.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de perziken in blokjes, hak de rode peper fijn en de helft van de koriander grof. Meng samen tot een perzik salsa.
Snijd de halloumi in plakken van 0,5 cm en bak ze om en om in een droge koekenpan goudbruin en knapperig aan de buitenkant.
Schep de curry in kommen en verdeel de mangosalsa, halloumi en de rest van de koriander erover. Serveer het naanbrood erbij.
Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart