Pasen '23: Zoete aardappel kroketjes met lentegroenten

Pasen '23: Zoete aardappel kroketjes met lentegroenten

Omschrijving

Kroketjes, maar dan home made én vega. Met lekkere 'verse' diepvries erwtjes erin.

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappel, snijd in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en zet deze met weinig water op. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.

  • Giet de zoete aardappel af en stamp ze fijn met de limabonen.

  • Laat de puree iets afkoelen, maak op smaak met peper en zout. Meng er dan 1 ei en 1 eidooier door.

  • Snijd de rucola fijn en roer dit met de erwtjes door de puree.

  • Voeg als laatste 2 el glutenvrije bloem toe aan de puree en meng het geheel goed door elkaar.

  • Rol kroketjes van het mengsel en leg deze op een bakplaatje/bord dat in de vriezer past. Leg ze ongeveer een half uur in de vriezer zodat ze stevig zijn.

  • Maak ondertussen het dipsausje door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een kommetje.

  • Verhit een laag zonnebloemolie (ongeveer 1 cm) in een koekenpan

  • Klop de overgebleven eieren los in een schaaltje. Doe de bloem in een ander schaaltje en de paneermeel ook in een eigen schaaltje.

  • Haal de kroketjes uit de vriezer en haal deze door de bloem, het ei en het paneermeel. Daarna nog een keer door het ei en het paneermeel. Frituur ze in een laagje zonnebloemolie in ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken.

  • Serveer de kroketjes als ze nog warm zijn met het dipsausje

Recept: Wauw factory
Foto: Mees