Zoete aardappel met groene olijven en rucola

Zoete aardappel met groene olijven en rucola

Omschrijving

Zoete aardappels (ook wel zoete bataat genoemd) zijn heel snel en makkelijk. Wassen, inprikken en in de oven schuiven. En ze zijn ook heel goed een dag van te voren (half) klaar te maken; is dat maar vast gebeurd!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de zoete aardappel met een scherp mesje
    rondom in. Leg ze op een bakblik en verdeel 2 eetlepels olie en zeezout erover.
    Plaats het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappels in 45
    minuten gaar.
     
  2. Laat ze afkoelen en bewaar ze af gedekt in de koelkast tot de volgende dag of
    halveer de aardappel. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak ze op
    middelmatig hoog vuur goudbruin.
     
  3. Roer in een kommetje de olijven, kappertjes, peterselie en rucola door elkaar. Voeg
    zout, peper en de resterende olie toe.
     
  4. Leg de zoete aardappel op een grote schaal en schep de groene olijven met rucola
    er overheen en serveer direct.

 

Tip: Lekker met een mooie winterse salade van veldsla, witlof en winterpostelein en dunne
partjes appel.