Zoete Aardappel met frisse Salade én Lambertus' Knoflooksaus

Zoete Aardappel met frisse Salade én Lambertus' Knoflooksaus

Omschrijving

Deze vakantie zijn we als familie niet 'groot' weg geweest. Maar wel lekker veel samen thuis gegeten. En da's ook goud waard!

Dit gerecht is bij ons favoriet deze zomer, vooral met de home made knoflooksaus erbij.

Zó simpel te maken en relatief gezond met half mayo, half yoghurt. Natuurlijk kun je 'm makkelijk tweaken naar je persoonlijke voorkeur. Wat frisser? Neem dan wat meer yoghurt. Of kwark. Of hangop. Varieer hoe je wenst :-)

De saus combineert geweldig met de gebakken zoete aardappelblokjes en de frisse zomerse salade met (bos)peen, venkel en appel.

Maximale smaak, maximaal zomers, maximaal gezond!

Bereidingswijze

Saus

Ingrediënten

  • 75 ml mayonaise

  • 75  ml yoghurt

  • 2 tenen geperste knoflook (afhankelijk van hoe scherp je ‘m wilt)

  • 1 eetl A-hornsiroop graad A (of honing)

  • scheutje citroensap

  • Draai versgemalen peper 

  • snufke zout

  • (eventueel wat verse kruiden zoals fijn gehakte dille, platte peterselie of tijm)

Bereiden: alles mengen

Zoete aardappel blokjes

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappel

  • 1 theel mexicaanse kruiden

  • 1 theel kerrie mild

  • scheutje olijfolie

  • eventueel scheutje sojasaus

Bereiden

  1. Snijd de zoete aardappel in gelijke blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm

  2. Scheutje olie in de pan en samen met de kruiden in ca. 20 minuten gaar bakken, eventueel scheutje sojasaus en snufje zout.

Salade

Ingrediënten

  1. 500 g wortel

  2. 1 venkel

  3. 1 appel

  4. 150 g rozijnen

  5. eventueel: handje cashewnoten

  6. eventueel: verse koriander

Bereiden

  1. Rasp (met keukenmachine) de wortel, venkel en appel in gelijke, niet al te fijne stukjes

  2. Wel de rozijnen in warm water en meng samen met de geraspte groente tot een heerlijke salade.

  3. Serveer de zoete aardappelblokjes samen met de salade, crush de cashewnoten grof en zet samen met de knoflooksaus erbij op tafel zodat iedereen naar behoefte kan nemen. Garneer eventueel met verse gehakte koriander.