Zoete aardappel Snijbiet curry met Rijst

Zoete aardappel Snijbiet curry met Rijst

Omschrijving

Recept: Hofweb
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf via Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels en de zoete aardappels, snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze in ca. 15 minuten gaar met een beetje zout. Giet ze af en laat ze uitwasemen.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Neem een grote bakpan en doe daarin 1 el olie en de currypasta op matig vuur. Doe de droge aardappels erbij en bak ze tot ze mooi bruin zijn.

  4. Snijd de bosuitjes en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd ook de stelen van de snijbiet in dunne plakjes en de blaadjes in grove reepjes. Roer ze daarna samen met de spinazie, in porties, door de aardappel om ze te laten slinken.

  5. Doe de kikkererwten (met vocht en al), de melk en 100 ml water erbij. Laat het mengsel 15 minuten pruttelen en roer regelmatig. De saus mag mooi dik worden.

  6. Proef en breng op smaak met zout en peper. Strooi daarna de feta erover.

  7. Warm de wraps op (in de magnetron). Laat de rijst uitlekken en verdeel over de kommen. Schep de curry eroverheen en serveer met de wraps en partjes citroen.