Hooikist soep van Zoete Aardappel

Hooikist soep van Zoete Aardappel

Omschrijving

Ik ben zó enthousiast over het hooikist principe, dat ik het enthousiast met je deel.

Deze soep is heel simpel en een echte allemansvriend. Zoete aardappel zelf is al geen moeilijke jonguh wat smaak betreft. Zoet en zacht van smaak de ideale basis voor een lekkerste (maaltijd) soep.

Tip: Pureer de soep (nou eens) niet, maar stamp 'm fijn de stampot stamper. Houdt ie een mooie rulle structuur. Kinderen waarderen een gladde variant juist wél meer.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in grove ringen en fruit in een scheutje olijfolie in een soeppan. Voeg een beetje water toe (om aanbakken te voorkomen) en vervolgens ook de kruiden, ketjap en de bouillonblokjes. Laat zachtjes pruttelen.

  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Voeg ze aan de pan toe en bak even aan op wat hoger vuur. Voeg daarna 1,5 liter water toe en breng aan de kook.

  3. Zodra de soep kookt, zet je 't vuur uit en voeg je de geperste knoflookteentjes toe.

  4. Nu zet je 'm ca. 1 uur in de hooikist, dan moet ie wel gaar zijn.

Tip: Pureer de soep (nou eens) niet, maar stamp 'm fijn de stampot stamper. Houdt ie een mooie rulle structuur. Kinderen waarderen een gladde variant juist wél meer.

Serveertip: Serveer als maaltijdsoep met geroosterd brood en zelfgemaakte kruidenboter met kruidenboter kruiden van het Blauwe Huis.