Zoete Aardappel Stamppot met Rucola en Chorizo

Zoete Aardappel Stamppot met Rucola en Chorizo

Omschrijving

Deze stamppot maakte ik ooit toen ik restjes wilde opmaken, maar hij is echt superlekker; de krokante chorizo geeft heel veel smaak af, de zoete aardappel is lekker zacht en de rucola geeft een pittige, crunchy bite.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van gelijke grootte. Zet ze op met zoveel water dat ze net onderstaan en kook ze in 25 minuten zacht en gaar.
     
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Schud ze op een bord en laat afkoelen.
     
  3. Snijd de chorizo in plakjes en de rode ui in reepjes. Bak de chorizo aan beiden zijden krokant in dezelfde koekenpan, voeg halverwege de uien toe en bak kort mee.
     
  4. Giet de zoete aardappel af en stamp met de mascarpone tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rucola, chorizo en uien toe en roer door elkaar.
     
  5. Schep de stamppot op borden en maak af met de pijnboompitten, tuinkers en vers gemalen peper.