Zoete Aardappelsalade met Paprika en Tomaatjes

Zoete Aardappelsalade met Paprika en Tomaatjes

Omschrijving

Hmmm! De eerste Nederlandse tomaten, komkommer en paprika van het seizoen worden hier met open armen ontvangen :-) Deze zomerse salade krijgt zijn stevige basis door de gebakken zoete aardappel en verse halloumi, en behoudt toch dat frisse saladegevoel door toevoeging van de rauwe groenten. Wist je dat deze halloumi gemaakt wordt van 100% Nederlandse biologische schapenmelk, en zich perfect laat grillen?

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
     
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in wedges.
     
  3. Meng de Provençaalse kruiden, knoflookpoeder, 2 el olijfolie en honing door elkaar, schep om met de zoete aardappel en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep halverwege om.
     
  4. Halveer de komkommer en snijd in schuine plakken, snijd de tomaten in blokjes en de paprika in reepjes. Was de kropsla, haar de blaadjes los en snijd in reepjes. Hak de bieslook fijn.
     
  5. Meng de wijnazijn met de mayonaise en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en voeg de bieslook toe.
     
  6. Snijd de halloumi in plakjes en bak aan beide kanten goudbruin in een klein scheutje olie.
     
  7. Verdeel de sla, paprika, komkommer, tomaat, zoete aardappel en halloumi over vier kommen. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de walnoten.