Zoete anijs- venkel couscous

Zoete anijs- venkel couscous

Omschrijving

Net een lekkere zoete Couscous gemaakt met verse salie, honing, anijs, venkelzaad, komijn, verse gember, pompoenpitten, hennepzaden en gewelde rozijnen. Verrukkelijk met kaas zoals parmazaan of schapenfêta, maar bovenal smakelijk met boeren nagelkaas van Nylander. Je eet ‘m zelfstandig voor de lunch, dit oergezonde en originele gerecht!

Bereidingswijze

  1. Breng 250 ml water, samen met een snufje zout en een scheutje olijfolie aan de kook.
  2. Doe 200 g couscous in een mooie ruime schaal en giet het kokende water er bovenop en laat wellen, niet roeren.
  3. Na 5 minuten schep je de gewelde couscous met een vork totdat het mooi los en rul is.
  4. Wel de rozijnen in ruim warm water.
  5. Snijd de salie blaadjes in kleine stukjes en doe ze samen met de gember, komijn, anijs en venkelzaad in de vijzel en stamp ze fijn.
  6. Doe de pompoenpitten en de hennepzaden met 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg ook het mengsel uit de vijzel en wat zout toe.
  7. Bak op middelhoog vuur bruin, totdat de pompoenpitten mooi bruin en groot worden en de pan uit springen van geluk!
  8. Mengsel uit de koekenpan op een bord laten afkoelen en mengen met 1 eetlepel honing.
  9. Snijd de Nylander kaas in kleine blokjes (halve x halve cm)
  10. Giet de rozijnen af en meng alles tot één, rul geheel door elkaar.
  11. Hak nog wat verse salie blaadjes en strooi voor serveren er over heen.