Zoete Wafels met Zomerfruit (en wortel!)

Zoete Wafels met Zomerfruit (en wortel!)

Omschrijving

Wafels, maar dan met 'verstopte' groentes erin. Stiekem dus meer groentes en minder koolhydraten. Daar doen we graag aan mee! 

Versier ze met zalig zomerfruit, yoghurt en siroop en je maakt er een echt feestontbijt van! (of lunch, traktatie, toetje, etc.)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de bospeen, snijd in stukken en breng met een laagje water aan de kook. Kook de bospenen in 10-12 minuten zo gaar dat je ze makkelijk kapot kan drukken. Pureer de bospeen met de staafmixer en laat iets afkoelen.
     
  2. Klop de bospeenpuree los met de eieren, rietsuiker en citroensap. Roer het zout en de baksoda door de bloem. Spatel de bloem door de puree tot het een egaal beslag is.
     
  3. Verwarm het wafelijzer en smeer in met een beetje olie. Schep per wafel 2 eetlepels beslag op het wafelijzer en klem hem dicht. Bak tot de wafels goudbruin zijn.
     
  4. Versier de wafels met toppings naar keuze. Wij gingen voor roomkaas of yoghurt, met verschillende soorten fruit, nootjes, agavesiroop, honing of muntsuiker (die maak je door rietsuiker te mengen met de fijngehakte blaadjes van twee takjes munt). Je kan natuurlijk ook de wafels en het fruit op tafel zetten en iedereen z'n eigen wafel laten versieren.