Zomerfruit Meringues, hmmm...

Zomerfruit Meringues, hmmm...

Omschrijving

Er is zoveel heerlijk zomerfruit, het een nog mooier dan het ander: wat kun je daar beter mee doen dan gewoon: volop van genieten!?

Met Marie's foolproof tips voor zelfgemaakte meringues maak jij straks ook goede sier. Met wie deel jij een romantisch tuinbankje... ?

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie bij de boer: Mees van de Ekart

Bereidingswijze

  1.  Verwarm de oven voor op 80 graden. Maak een (metalen of glazen, geen plastic!) kom schoon met wat citroensap. Droog af met keukenpapier. Maak ook je mixer schoon met citroensap; eiwit kan niet goed tegen vet, dus zorg ervoor dat al je materialen vetvrij zijn.
     
  2.  Splits de eiwitten en de dooiers voorzichtig; let op dat de dooiers heel blijven, er mag geen dooier bij het eiwit komen.
     
  3. Zet de schone kom op een weegschaal en weeg de eiwitten af. Voeg een gelijk gewicht aan kristalsuiker toe en mix de eiwitten met een mixer op hoge snelheid tot stijve pieken.
     
  4. Weeg ook een gelijk gewicht poedersuiker af. Zeef deze samen met de maizena boven het eiwitschuim. Spatel de poedersuiker er snel en luchtig doorheen.
     
  5. Spreid het eiwitschuim in een laag van 1 cm dik uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en droog het 3 uur in de oven op 80 graden. Laat helemaal afkoelen.
     
  6. Klop de slagroom met een eetlepel suiker, het vanillemerg en de crème fraiche lobbig, maar niet helemaal stijf
     
  7. Verdeel de room over zes kommetjes, maak het fruit schoon en verdeel over de room. Maak af met brokken van de meringue.