Sils Ven-Club Soep

Sils Ven-Club Soep

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Zet de soeppan op laag vuur, snijd de uien in gelijke ringen en fruit ze in een scheutje mooie olijfolie glazig. Onderwijl voeg je de 3 bouillonblokjes en 2 eetlepels Italiaanse kruiden toe. Bakt ‘t aan? Scheutje water erbij!

  2. Snijd ondertussen de venkels in stukjes van ca. 2 bij 2 cm, voeg toe en laat even meebakken terwijl je regelmatig roert en wellicht nog wat water erbij doet.

  3. Nu snijd je de prei in gelijke ringen en voegt ze ook toe. Je weet ‘t, af en toe roeren en af en toe wat water.

  4. Snijd de courgette in gelijke stukjes van ca. 2 bij 2 cm en voeg ze eveneens toe. Paar minuutjes mee laten bakken, vervolgens 2 teentjes geperste knoflook erbij doen en ca. 1,5 liter water toevoegen. Nu alleen nog een kwartiertje op laag vuur laten pruttelen.

  5. Ziezo, je soep is in principe klaar. Wil je ‘m glad staafmixen? Of deels (neem dan de helft van de soep apart, blend één helft en voeg weer samen. Gewoon helemaal niet blenden natuurlijk ook prima, lekker veel bite! Serveer hoe dan ook met gehakte dille; smakelijk!

Recept: Lambertus
Foto: Giel, klant van Hofweb