(Na)zomerse Bosbiet-Couscous Salade

(Na)zomerse Bosbiet-Couscous Salade

Omschrijving

We kennen het allemaal nog wel; al een tijdje het huis uit en dan weer een keertje bij je ouders eten. Eten zoals 'vroeger', maar ook nieuwe die ook uitgeprobeerd moest worden. Nou dit is er zo eentje! En nu neem ik hem, met wat toevoegingen, zelf op in mijn recepten repertoire Voor mij zijn rode (bos)bietjes echt iets was ik assioceer met kouder weer, maar in deze salade krijgen ze een lekkere (na)zomerse twist.

Tip: Maak gerust meer en neem lekker mee de volgende dag.

Recept: Liselotte - met wat inspiratie van moeders
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

 

Bereidingswijze

  1. Snijd het blad van de bietjes af, tot ongeveer 1 á 2 cm van de biet. (bewaar dit eventueel voor later) En kook de bietjes in ongeveer 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken. Laat ze afkoelen.
     
  2. Bereid 300 gram (75 tot 100 gram per persoon) couscous volgens de verpakking en laat vervolgens afkoelen.
     
  3. Schil de komkommer en snijd in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten (dit gaat heel makkelijk met een lepel). Snijd daarna nog eens in de lengte en snijd daarna in kleine stukjes. 
     
  4. Neem de rucola en hak deze eventueel nog grof. Wil je meer groen of geen rucola beschikbaar? Hak dan ook nog een deel van het blad van de bieten. Snijd ook de peterselie fijn.
     
  5. Hak een handje vol walnoten fijn en brokkel de Feta.  
     
  6. Zijn de bietjes afgekoeld of heb je vuurvaste vingers? Haal nu heel makkelijk het velletje van de bietjes. Door de bietjes te koken met schil behouden ze veel smaak en kleur. Let wel op met alles wat je daarna nog aanraakt, je handen worden hier erg rood van. Snijd de bieten daarna in mooie blokjes. 
     
  7. Doe alles bij elkaar in een grote kom en meng door elkaar.
    Breng het geheel op smaak met zout en peper. En klaar is Kees! :-)