Gazpacho met Groene Asperge en Komkommer (vegan)

Gazpacho met Groene Asperge en Komkommer (vegan)

Omschrijving

Op een warme dag gaat er niets boven een frisse Gazpacho. De Spaanse versie met tomaten is wel bekend, maar ook met Komkommer kan je een hele lekkere, zomerse Gazpacho maken. Deze versie is nu vegan, dankzij het gebruik van sojayoghurt. Maar je kunt ook gewone yoghurt gebruiken voor de vegetariërs onder ons. 

Tip: Deze Gazpacho is ook heel lekker met garnaaltjes erop, of wikkel de Groene Asperges in met rauwe ham of ontbijtspek en grill deze mee.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd het onderste, houtige gedeelte van de Groene Asperges en wrijf ze in met olijfolie.
     
  2. Verhit een grillpan op het vuur en grill de Asperges om en om tot ze mooie streepjes hebben.
     
  3. Doe de Komkommer in stukken in de kom van een blender, voeg de sojayoghurt, de groentenbouillon, de Spinazie, Peterselie, Oregano en Dille toe (houd wat kruiden achter voor garnering). Rasp de schil van de limoen en voeg toe samen met het sap. Breng op smaak met zout en peper.
     
  4. Blend de ingrediënten tot een zo glad mogelijke soep. Serveer de soep koud, uit de koelkast. Schenk in mooie glazen, steek er wat van de gegrilde Asperges in en bestrooi met extra kruiden.