Zomerse Tomatentaart à la Mari Maris

Zomerse Tomatentaart à la Mari Maris
Download pdf

Het recept

Tomatenweelde: daar moet je wat mee! Of het nou uit je eigen moestuin is, of een van de vele soorten die we bij Hofweb hebben... Bij hoogzomer hoort: niet zuinig doen met tomaten. :-) Enne... je mag natuurlijk aan de slag met je eigen bladerdeeg, zoals in het originele recept van Mari Maris. Maar in deze zomerse hitte mag het ook wel eens lekker makkelijk...

Recept: Mari Maris, de Groentebijbel

Koken: Marie Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Maak het deeg op smaak met geraspte knoflook, kruiden en/of specerijen naar smaak.
     
  2. Bekleed een taartvorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Bak het 5 minuten in een oven van 200 °C.
     
  3. Klop ondertussen de eieren los met basilicum, knoflook, tijm, peper & zout en de helft van de tomaten, die je fijnmaakt tot pulp. Haal de bodem uit de oven, prik hem als hij opgebold is door met een vork. Laat de buitenste rand heel. Laat iets afkoelen.
     
  4. Schenk iets meer dan de helft van het eiermengsel erop. Beleg in de rondte en dakpansgewijs met de gekleurde soorten tomaten, steeds een andere kleur. Maal er peper over en verdeel het laatste eiermengsel erover.
     
  5. Zet nog circa 15 minuten terug in de oven tot het ei gestold is en de korst goudbruin.
     
  6. Serveer in smalle punten.

Tip: Lekker met een caprese salade erbij, of meng wat Parmezaan door het eimengsel.

Ingrediënten

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 3 takjes basilicum, gerist en gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes tijm, gerist
  • en 750 gram gemengde tomaten, bijv. cherry's, of die leuke kleurenmix wilde tomaatjes...