Zuurkoolschotel met Appel en Zoete Bataat (vega)

Zuurkoolschotel met Appel en Zoete Bataat (vega)

Omschrijving

Deze frisse Zuurkoolschotel is een lekkere afwisseling op de gebruikelijke winterse stamppot. Appel en Zoete Bataat gaan goed samen met de frisse Zuurkool en de pittige geitenkaas. Omdat ik houd van lekker veel groenten, voegde ik ook nog prei toe aan deze schotel. Om de puree een frissere twist te geven gebruik ik graag crème fraîche, maar een goede klont boter en een scheutje melk misstaan ook niet.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook de zoete aardappel in een laagje water in 15 minuten gaar.
     
  3. Schil ondertussen de appel en snijd in blokjes.
     
  4. Snijd de prei in ringen en was ze goed.
     
  5. Laat de zuurkool uitlekken en spoel een beetje af. Meng de zuurkool met de appel, prei en kaneel en verdeel over een ovenschaal.
     
  6. Stamp de zoete aardappel met de crème fraîche tot een puree en breng op smaak met peper en zout.
     
  7. Verdeel de aardappelpuree over het zuurkoolmengsel en verkruimel de geitenkaas erover.
     
  8. Verwarm de ovenschotel 25 minuten in de hete oven.