Saanenhof

Saan2


De Kaasmakerij

Bij de Saanenhof wordt de melk rechtstreeks verwerkt zoals die uit de geit kom: ''Rauwmelks''. Deze duurzame manier van kaas maken gebeurt op de boerderij zelf. Ook wordt er bij de Saanenhof
uitsluitend vegetarisch stremsel gebruikt, voor het bereiden van alle kazen. 

Kazen

Bij de Saanenhof worden er verschillende soorten geitenkazen geproduceerd. Van harde (goudse) kazen, tot zachte kazen en kazen met een kruidenkorst of kruidenvariaties. Zo is er voor ieder wat wils, een mogelijkheid om kennis te maken met deze rauwmelkse geitenkaas. 

Zo wordt er van de ''ochtendmelk'' alleen goudse kaas gemaakt, met bijvoorbeeld kruiden erin. Van de ''avondmelk'' worden alle zachte kazen gemaakt. Zo verkrijgt elke soort kaas ook zijn verschillende uitgesproken smaak. 

Het proces van het maken van de geitenkazen neemt dagelijks zo'n 4 uur in beslag. Dit is zonder het proces van de ''strem''. Bij dit proces stollen de melkeiwitdeeltjes, en ontstaat er weimelk (welke terug gevoerd wordt aan de geiten). Deze gestolde deeltjes vormen de uiteindelijke geitenkaas.

saanenhof kaas