Warm van Winter oogstbare Aardperen

Drie tips voor een bijzondere seizoensgroente - ook voor beginners

Nieuws - vrijdag 12 februari 2021 - door Suzanne

Aardperen zijn echte seizoensgroenten: een van de weinigen die zelfs in de grond kunnen blijven bij de huidige temperaturen. En seizoensgroenten, tja, daar worden wij nou eenmaal warm van! Jij ook? 

Bestel hier je Aardperen direct van de teler

En grijp jouw kans om beroemd te worden, lees verder :-)

Met een overgebleven aardpeer uit je krat, start je zo eigen moestuin... Stop een paar aardperenknolletjes in de grond zodra de vorst het toelaat. Je wordt in de zomer beloond met metershoge zonnebloem-achtige planten, en een flinke handvol nieuwe Aardperen volgende winter! Let op: aardpeer kan gaan woekeren in je tuin als je knolletjes vergeet uit te graven, het worden er dan steeds meer.

Ben jij al om voor onze notige, zoetige wintervriend Aardpeer?

Stuur jouw favoriete aardpeer recept naar suzanne@hofweb.nl voor 16 februari.

Het leukste recept wordt dan gekookt en gefotografeerd door ons foodteam! Bovendien ontvang je €25,- boodschappentegoed.

 

Handige weetjes voor de beginner: Aardpeer kent grofweg drie bereidingswijzen.

 

  • Soep: schil ze dan eerst, even een klusje met deze ruwe bonkjes. Kook de aardperen zo'n 15 minuten. Met een goede bouillon, wat room en knoflook wordt dit een heerlijk crème-witte gebonden maaltijdsoep. Klassieker!
  • Puree; eenmaal geschild, is puree van aardperen ook zo gemaakt. Kook de geschilde aardpeer in stukken gesneden in 10-15 minuten gaar, en pureer of stamp de aardpeer met wat gebakken knoflook, tijm, een el mascarpone of (vegan) room, en een kneepje citroensap. Strooi wat walnoten of gehakte hazelnoten bovenop, hmmm….
  • In de oven: schoongeborsteld maar ongeschild in 3 of 4 stukken snijden, en dan in de oven 30-40 minuten, met een knoflookje, een scheut walnoten- of olijfolie en peper & zout. Feta eroverheen brokkelen….

Smaaktip: Aardpeer combineert ideaal met walnoten en gebakken shii take of andere paddenstoelen. Bekijk hieronder onze inspiratietips.

Drie recepten met onze wintervriend Aardpeer in de hoofdrol: