Dit milde en knapperige bladkooltje wint alle harten aan tafel


Flower Sprouts… “Spruitjes met een rokje aan”

Productnieuws - 8 januari 2020 - door Suzanne

Flower Sprouts, heb je er al eens van gehoord? Niet? Je weet niet wat je mist. Een kruising tussen boerenkool en spruitjes, met het uiterlijk van… een ontplofte spruit. Nou ja, dat is dan de botte omschrijving. Mijn dochtertje van 4 bracht het poëtischer: “Dat zijn spruitjes… met een rokje aan”. Juist….die houden we erin :-)

De Flower Sprout is een krullerige, groen-paars minikooltje. Kleine kooltjes dus, met groene, gerafelde blaadjes en paarse strepen - een lust voor het oog. Flower Sprouts combineren het zoete van Boerenkool met een aangenaam knapperige, nootachtige smaak, zonder het bittere van spruitjes. Beschouw de Flower Sprout maar als ‘the best of both’: minder werk om te bereiden, en minder bitter - maar wel met die lekkere winterse bite van kool.  En een uitgebreid palet aan vitamines (met name B) en anti-oxidanten, zoals je van andere bladkool kent.

Ideaal om te roerbakken of wokken, of kort te stomen. Wij krijgen onze Flower Sprouts van Eko de Eerste. Tof… zo’n pioniersbedrijf, die decennia geleden aan de wieg van biologische landbouw in Flevoland - en nu weer pioniert, met hele verrassende en smakelijke resultaten: spruitjes met een rokje aan…

Bestel je Flower Sprouts hier

En laat je inspireren door deze recepten van onze Marie-Sophie met Flower Sprouts