Keukenprins Knolselderij

Drie goede redenen waarom deze wintergast vaker aan tafel mag komen

Productnieuws -  woensdag 22 januari - door Suzanne

Je kent 'm zeker, deze knol. Moeders mooiste, nou nee... ietwat pokdalig, en met een kronkelig wortelstel waar je even doorheen moet bij de bereiding... Maar soit: Knolselderij is Hip.

Ottolenghi, Yvette van Boven en Hugh Fernley-Whittingstall (van de River Cottage kookboeken) zijn al om. Keukenprins Knolselderij mag vaker uitgenodigd worden. Ook bij jou aan tafel!

Hoe ga je 'm te lijf? Snijd het wortelgestel van de onderkant en een plakje van de schil rondom. Je houdt nu een wit 'blok' over, om je fantasie op los te laten :-)

Bestel hier onze Knolselderij, direct van teler Isabel

Genoeg goede redenen om te kiezen voor deze winterse knol: we hebben drie verrassende feiten over Knolselderij voor je op een rijtje gezet.

  • Knolselderij bevat veel vitamine C, vitamine K en Kalium, en een gezonde portie voedingsvezels. Omdat Knolselderij weinig zetmeel bevat, is het een ideale vervanger voor aardappel.
     
  • Met of zonder loof? Knolselderij is een oer-Hollandse groente. Een groot deel van het jaar groeit de knol op rustige wijze in de vollegrond, zoals bij onze teler Isabel van de Warmonderhof. In zomer en herfst is het oogsttijd en zie je hem nog met loof en blad. Precies: selderijblad, en -stengels! Jong geoogst heerlijk eetbaar. Voor de bewaring in de wintermaanden wordt dit loof eraf gedraaid, en vindt je de knollen dus 'gekortwiekt' in je krat.
     
  • Knolselderij is een stevige smaakmaker voor soepen en stoofschotels. Je zult verbaasd staan welke smaken tevoorschijn komen bij de bereiding van Knolselderij. Puree is een klassieker, met dat kenmerkende 'zoete'. Natuurlijk is hij ook een onmisbaar onderdeel van een goeie pot Snert :-) De koks van River Cottage maakten een variant op de klassieke Waldorfsalade. Kijk hier voor het recept.

Laat je inspireren om te koken met Knolselderij