Sugar Snaps: summer is here!

3 x snelle recepten met dit heerlijk zomerse groentje

Nieuws - woensdag 17 juni 2020 - door Suzanne

Zoet-knapperige Sugar Snaps: proef de zomer... Deze verdikte peultjes of ‘sluimerwten’ eet je met peul, erwtje en al. Alleen even het eindje aan beide kanten eraf halen - doppen hoeft dus niet. Je hebt zo’n 150- 200 gram rauwe Sugar Snaps per persoon nodig bij je hoofdmaaltijd. Let op: Sugar Snaps zijn de komende twee weken nog verkrijgbaar van onze teler Richard Sjerps, maar het seizoen gaat héél snel. Een must-eat, dus, deze week.

Bestel hier je verse biologische Sugar Snaps, direct van de teler


Belangrijkste bij het bereiden van Sugar Snaps: niet te lang in de pan!

Dan gaat die lekkere crunch eraf, die juist zo smaakvol is. Houd ze frisgroen, met 2-3 minuten koken, wokken of stomen zijn Sugar Snaps echt ready to eat. Als je ze te lang kookt, worden ze slap, en licht bitter.

Kun je ze rauw eten? Hoor je wel eens, maar doe maar met mate :-) Hoewel voor ’t smaakje best leuk is om eens te proberen, kun je last van je maag krijgen als je een bordje rauwe Sugar Snaps helemaal leegsnackt.

Drie zomerse recepten in minder dan 10 minuten vind je hier...

Sugar Snaps smaken het best als je de bereiding puur en simpel houdt. Wat dacht je van dit recept met Sesamolie, knoflook en sesamzaad? Of: gegrilde Sugar Snaps met verse munt en feta. Plus een variant uit de oven, met Parmezaanse kaas, Citroen en Broodkruim. Summer is here!